Επιλογές αυτοεξυπηρέτησης για δεδομένα
Για να υποβάλετε ένα αίτημα σχετικά με το απόρρητο δεδομένων απευθείας στην Perplexity, μπορείτε να το κάνετε με έναν από τους εξής τρόπους:
Επιλογή 1: Χρησιμοποιήστε την αυτοεξυπηρέτηση για εξαγωγή ή διαγραφή δεδομένων (συνιστάται)
Μπορείτε να εξαγάγετε ή να διαγράψετε μόνοι σας τα δεδομένα σας από τις ρυθμίσεις του λογαριασμού σας.
Για να εξαγάγετε τα δεδομένα σας:
- Συνδεθείτε στον λογαριασμό σας στο Perplexity μέσω του ιστότοπου.
- Μεταβείτε στη διεύθυνση https://www.perplexity.ai/account/details.
- Κάντε κλικ στην επιλογή Εξαγωγή των δεδομένων μου.
- Θα λάβετε ένα email με έναν σύνδεσμο για τη λήψη των δεδομένων σας.
Για να διαγράψετε τον λογαριασμό και τα δεδομένα σας:
Σημαντικό: Ακυρώστε τυχόν ενεργή συνδρομή πριν διαγράψετε τον λογαριασμό σας, ώστε να μη χρεωθείτε μετά τη διαγραφή.
- Συνδεθείτε στον λογαριασμό σας στο Perplexity.
- Μεταβείτε στη διεύθυνση https://www.perplexity.ai/account/details ή κάντε κλικ στην κάτω αριστερή γωνία και επιλέξτε Ο λογαριασμός μου.
- Κάντε κύλιση στο κάτω μέρος της σελίδας και επιλέξτε Διαγραφή λογαριασμού / Μάθετε περισσότερα.
- Διαβάστε τις πληροφορίες στο αναδυόμενο παράθυρο και επιβεβαιώστε τη διαγραφή.
Επιλογή 2: Υποβάλετε τη Φόρμα αιτήματος δεδομένων
Μπορείτε επίσης να υποβάλετε ένα αίτημα σχετικά με το απόρρητο στην ομάδα μας μέσω της Φόρμας αιτήματος δεδομένων.
Παρακάτω θα βρείτε επιπλέον αναλυτικές οδηγίες για το πώς μπορείτε να διαγράψετε διάφορους τύπους δεδομένων που είναι διαθέσιμοι στον λογαριασμό σας.
Πώς να διαγράψετε τα τοπικά δεδομένα του Comet
- Ανοίξτε το Comet → Ρυθμίσεις → Απόρρητο και ασφάλεια → Διαγραφή δεδομένων περιήγησης.
- Επιλέξτε ένα χρονικό διάστημα.
- Επιλέξτε τους τύπους δεδομένων που θέλετε να διαγράψετε.
- Επιβεβαιώστε τη διαγραφή.
Αυτή η ενέργεια διαγράφει μόνο τα τοπικά δεδομένα. Δεν επηρεάζει τον λογαριασμό σας στο Perplexity ούτε τις συγχρονισμένες ρυθμίσεις.
Θέλετε να μάθετε τι αποθηκεύεται τοπικά; Βρείτε μια πλήρη επισκόπηση της τοπικής αποθήκευσης δεδομένων εδώ.
Πλήρης διαγραφή του λογαριασμού σας στο Perplexity
ΣΗΜΑΝΤΙΚΟ: Ακυρώστε τη συνδρομή σας στο Perplexity πριν διαγράψετε τον λογαριασμό σας, για να αποφύγετε χρεώσεις μετά τη διαγραφή.
Υπάρχουν δύο τρόποι για να διαγράψετε πλήρως τον λογαριασμό σας.
Διαγράψτε μόνοι σας τον λογαριασμό σας στο Perplexity
Μπορείτε να ξεκινήσετε τη διαγραφή δεδομένων απευθείας από τις ρυθμίσεις του λογαριασμού σας, χωρίς να χρειάζεται να επικοινωνήσετε με την υποστήριξη ή να υποβάλετε ξεχωριστό αίτημα.
- Όλα τα δεδομένα του λογαριασμού και τα προσωπικά δεδομένα θα διαγραφούν οριστικά μετά από 30 ημέρες. Κατά τη διάρκεια αυτής της περιόδου, ο λογαριασμός παραμένει απενεργοποιημένος και προγραμματισμένος για διαγραφή.
- Μετά από 30 ημέρες, η διαγραφή του λογαριασμού είναι μη αναστρέψιμη.
- Αν συνδεθείτε ξανά με το ίδιο email μετά από 30 ημέρες, θα δημιουργηθεί ένας νέος, κενός λογαριασμός και τα προηγούμενα δεδομένα σας δεν θα επαναφερθούν.
- Εάν συνδεθείτε στον λογαριασμό σας με το ίδιο email πριν παρέλθουν οι 20 ημέρες, το αίτημά σας για διαγραφή του λογαριασμού θα ακυρωθεί αυτόματα.
Βήματα για τη διαγραφή του λογαριασμού:
- Συνδεθείτε στον λογαριασμό μέσω του ιστότοπου perplexity.ai και μεταβείτε στη διεύθυνση https://www.perplexity.ai/account/details ή κάντε κλικ στην κάτω αριστερή γωνία και, στη συνέχεια, επιλέξτε «Ο λογαριασμός μου».
- Κάντε κύλιση στο κάτω μέρος της σελίδας για να βρείτε την επιλογή Μάθετε περισσότερα.
- Θα εμφανιστεί ένα αναδυόμενο παράθυρο, όπου θα μπορείτε να επιβεβαιώσετε τη διαδικασία διαγραφής.
Υποβάλετε αίτημα διαγραφής του λογαριασμού σας στο Perplexity
Κατανοούμε ότι μπορεί να προτιμάτε να χειριστούμε εμείς τη διαγραφή ή ότι ασκείτε τα δικαιώματά σας σχετικά με το απόρρητο των δεδομένων σας, σύμφωνα με το δικαίωμα διαγραφής του ΓΚΠΔ και παρόμοιους κανονισμούς.
- Μεταβείτε στη φόρμα Αίτημα σχετικά με το απόρρητο δεδομένων.
- Επιλέξτε «Διαγραφή των προσωπικών μου δεδομένων» όταν σας ζητηθεί.
Πώς μπορώ να διακόψω τη διαγραφή του λογαριασμού;
Εάν θέλετε να διακόψετε τη διαδικασία διαγραφής, απλώς συνδεθείτε ξανά στον λογαριασμό σας εντός 20 ημερών από την έναρξή της. Με αυτόν τον τρόπο, θα αποτραπεί η διαγραφή του λογαριασμού σας. Μετά από 30 ημέρες, η διαγραφή του λογαριασμού είναι μη αναστρέψιμη.
Διαγραφή των δεδομένων σας στο Perplexity
Διαγραφή όλων των νημάτων σας
Αν θέλετε να αφαιρέσετε όλο το περιεχόμενο από τα νήματα του λογαριασμού σας χωρίς να διαγράψετε τον λογαριασμό σας:
- Μεταβείτε στη διεύθυνση https://www.perplexity.ai/library.
- Κάντε κλικ στο εικονίδιο περισσότερων επιλογών […] (τρεις τελείες) επάνω δεξιά.
- Επιλέξτε «Διαγραφή όλων των νημάτων». Αυτή η ενέργεια δεν μπορεί να αναιρεθεί.
Διαγραφή συγκεκριμένων νημάτων
Για να αφαιρέσετε ένα μεμονωμένο νήμα ή μια συγκεκριμένη ανάρτηση που έχετε δημιουργήσει:
- Μεταβείτε στη διεύθυνση https://www.perplexity.ai/library.
- Κάντε κλικ στο εικονίδιο περισσότερων επιλογών […] (τρεις τελείες) δίπλα στο νήμα που θέλετε να διαγράψετε. Εναλλακτικά, ανοίξτε το συγκεκριμένο νήμα, κάντε κλικ στο εικονίδιο περισσότερων επιλογών και επιλέξτε «Διαγραφή» για το νήμα.
Διαγραφή συγκεκριμένου Χώρου
Δείτε πώς μπορείτε να διαγράψετε Χώρους ή Σελίδες ή μεμονωμένα νήματα:
- Κάντε κλικ στον Χώρο ή στη σελίδα που θέλετε να διαγράψετε.
- Κάντε κλικ στις τρεις τελείες (…) δίπλα στον τίτλο και επιλέξτε «Διαγραφή».
- Σημειώστε ότι θα σας ζητήσουμε να επιβεβαιώσετε ότι θέλετε να διαγράψετε το περιεχόμενο. Αυτή η ενέργεια δεν μπορεί να αναιρεθεί.
Διαγραφή συγκεκριμένου αρχείου ή εικόνας
Τα αρχεία διατηρούνται για 30 ημέρες από προεπιλογή. Για να διαγράψετε τα μεταφορτωμένα αρχεία, διαγράψτε ολόκληρο το νήμα. Μάθετε περισσότερα για τη διατήρηση αρχείων εδώ.
Για περισσότερες πληροφορίες σχετικά με τον τρόπο που η Perplexity χειρίζεται τα δεδομένα σας, επισκεφθείτε το Κέντρο βοήθειας της Perplexity.