Mogućnosti samostalnog upravljanja podacima
Zahtjev u vezi s privatnošću podataka možete podnijeti izravno tvrtki Perplexity na jedan od sljedećih načina:
Mogućnost 1: samostalni izvoz ili brisanje podataka (preporučeno)
Svoje podatke možete sami izvesti ili izbrisati u postavkama računa.
Izvoz podataka:
- Prijavite se na svoj Perplexity račun na web-mjestu.
- Idite na https://www.perplexity.ai/account/details.
- Kliknite Izvezi moje podatke.
- Primit ćete e-poruku s poveznicom za preuzimanje podataka.
Brisanje računa i podataka:
Važno: prije brisanja računa otkažite sve aktivne pretplate kako vam se nakon brisanja ništa ne bi naplatilo.
- Prijavite se na svoj Perplexity račun.
- Idite na https://www.perplexity.ai/account/details ili kliknite donji lijevi kut i odaberite Moj račun.
- Pomaknite se do dna stranice i odaberite Izbriši račun / Saznajte više.
- Pročitajte informacije u skočnom prozoru i potvrdite brisanje.
Mogućnost 2: podnošenje obrasca za zahtjev u vezi s podacima
Zahtjev u vezi s privatnošću možete podnijeti i našem timu putem obrasca za zahtjev u vezi s podacima.
U nastavku su dodatne detaljne upute o tome kako izbrisati različite vrste podataka dostupnih na vašem računu.
Kako izbrisati lokalne podatke preglednika Comet
- Otvorite Comet → Postavke → Privatnost i sigurnost → Izbriši podatke o pregledavanju.
- Odaberite vremenski raspon.
- Odaberite vrste podataka koje želite ukloniti.
- Potvrdite brisanje.
Ovom se radnjom brišu samo lokalni podaci. To ne utječe na vaš Perplexity račun ni na sinkronizirane postavke.
Zanima vas što se pohranjuje lokalno? Potpuni pregled lokalne pohrane podataka pronaći ćete ovdje.
Potpuno brisanje Perplexity računa
VAŽNO: prije brisanja računa otkažite pretplatu na Perplexity kako biste izbjegli naplatu nakon brisanja.
Račun možete u potpunosti izbrisati na dva načina.
Samostalno brisanje Perplexity računa
Brisanje podataka možete pokrenuti izravno u postavkama računa, bez obraćanja podršci ili podnošenja zasebnog zahtjeva.
- Svi podaci o računu i osobni podaci trajno će se izbrisati nakon 30 dana. Tijekom tog razdoblja račun ostaje onemogućen i predviđen za brisanje.
- Nakon 30 dana brisanje računa postaje nepovratno.
- Ako se nakon 30 dana ponovno prijavite istom adresom e-pošte, izradit će se novi, prazan račun, a vaši prethodni podaci neće se vratiti.
- Ako se prije isteka 20 dana prijavite na svoj račun s istom adresom e-pošte, vaš će zahtjev za brisanje računa biti automatski otkazan.
Koraci za brisanje računa:
- Prijavite se na račun na web-mjestu perplexity.ai i posjetite https://www.perplexity.ai/account/details ili kliknite donji lijevi kut, a zatim odaberite Moj račun.
- Pomaknite se do dna stranice i pronađite Saznajte više.
- Pojavit će se skočni prozor u kojem možete potvrditi postupak brisanja.
Zahtjev za brisanje Perplexity računa
Razumijemo da biste možda radije prepustili brisanje nama ili da ostvarujete svoja prava na privatnost podataka, u skladu s pravom na brisanje prema GDPR-u i sličnim propisima.
- Idite na obrazac Zahtjev u vezi s privatnošću podataka.
- Kada se to od vas zatraži, odaberite „Izbriši moje osobne podatke”.
Kako mogu zaustaviti brisanje računa?
Ako želite zaustaviti postupak brisanja, jednostavno se ponovno prijavite na svoj račun u roku od 20 dana od njegova pokretanja. Time ćete spriječiti brisanje računa. Nakon 30 dana brisanje računa je nepovratno.
Brisanje vaših Perplexity podataka
Brisanje svih niti
Ako želite ukloniti sav sadržaj iz niti na svom računu, a da ne izbrišete račun:
- Posjetite https://www.perplexity.ai/library.
- Kliknite ikonu za više mogućnosti […] (tri točke) u gornjem desnom kutu.
- Odaberite „Izbriši sve niti”. Ova se radnja ne može poništiti.
Brisanje određenih niti
Za uklanjanje jedne niti ili određene objave koju ste izradili:
- Posjetite https://www.perplexity.ai/library.
- Kliknite ikonu za više mogućnosti […] (tri točke) pokraj niti koju želite izbrisati. Možete i otvoriti dotičnu nit, kliknuti ikonu za više mogućnosti i odabrati „Izbriši”.
Brisanje određenog Prostora
Evo kako izbrisati Prostore, Stranice ili pojedinačne niti:
- Kliknite Prostor ili stranicu koju želite izbrisati.
- Kliknite tri točke (…) pokraj naslova i odaberite Izbriši.
- Imajte na umu da ćemo od vas zatražiti da potvrdite želite li zaista izbrisati sadržaj. Ova se radnja ne može poništiti.
Brisanje određene datoteke ili slike
Datoteke se prema zadanim postavkama čuvaju 30 dana. Da biste izbrisali prenesene datoteke, izbrišite cijelu nit. Više o zadržavanju datoteka saznajte ovdje.
Više informacija o tome kako Perplexity postupa s vašim podacima potražite u Perplexity centru za pomoć.