Önkiszolgáló adatkezelési lehetőségek

Ha adatvédelmi kérelmet szeretnél közvetlenül a Perplexitynek benyújtani, ezt az alábbi módok egyikén teheted meg:

1. lehetőség: Adatok exportálása vagy törlése önkiszolgáló módon (ajánlott)

Az adataidat saját magad is exportálhatod vagy törölheted a fiókbeállításokban.

Az adatok exportálása:

  • Jelentkezz be a Perplexity-fiókodba a weboldalon.
  • Nyisd meg a https://www.perplexity.ai/account/details oldalt.
  • Kattints az Adataim exportálása lehetőségre.
  • E-mailben kapsz egy linket, amelyen keresztül letöltheted az adataidat.

A fiók és az adatok törlése:

Fontos: A fiókod törlése előtt mondd le az aktív előfizetéseidet, hogy a törlés után ne számlázzunk ki neked díjat.

  • Jelentkezz be a Perplexity-fiókodba.
  • Nyisd meg a https://www.perplexity.ai/account/details oldalt, vagy kattints a bal alsó sarokra, és válaszd a Saját fiók lehetőséget.
  • Görgess az oldal aljára, és válaszd a Fiók törlése / További információ lehetőséget.
  • Olvasd el a felugró ablakban megjelenő információkat, és erősítsd meg a törlést.

2. lehetőség: Az adatkérési űrlap beküldése

Adatvédelmi kérelmet a csapatunknak is küldhetsz az adatkérési űrlapunkon keresztül.

Az alábbiakban további részletes útmutatást találsz arról, hogyan törölheted a fiókodban elérhető különféle adattípusokat.

A Comet helyi adatainak törlése

  • Nyisd meg a következőt: Comet → Beállítások → Adatvédelem és biztonság → Böngészési adatok törlése.
  • Válassz egy időtartományt.
  • Válaszd ki az eltávolítani kívánt adattípusokat.
  • Erősítsd meg a törlést.

Ez a művelet csak a helyi adatokat törli. Nincs hatással a Perplexity-fiókodra vagy a szinkronizált beállításaidra.

Kíváncsi vagy, mi tárolódik helyben? A helyi adattárolás teljes áttekintését itt találod.

A Perplexity-fiók végleges törlése

FONTOS: A fiókod törlése előtt mondd le a Perplexity-előfizetésedet, hogy elkerüld a törlés utáni díjterheléseket.

A fiókodat kétféleképpen törölheted véglegesen.

A Perplexity-fiók törlése önállóan

Az adatok törlését közvetlenül a fiókbeállításokból is elindíthatod, anélkül hogy kapcsolatba kellene lépned az ügyfélszolgálattal, vagy külön kérelmet kellene benyújtanod.

  • Minden fiókadat és személyes adat 30 nap elteltével véglegesen törlődik. Ez idő alatt a fiók letiltott állapotban marad, a törlése pedig ütemezve van.
  • A fiók törlése 30 nap elteltével visszavonhatatlanná válik.
  • Ha 30 nap elteltével ugyanazzal az e-mail-címmel jelentkezel be újra, egy új, üres fiók jön létre, és a korábbi adataidat nem állítjuk vissza.
  • Ha a 20 nap letelte előtt ugyanazzal az e-mail-címmel bejelentkezik fiókjába, a fiók törlésére irányuló kérelmét automatikusan visszavonjuk.

A fiók törlésének lépései:

  • Jelentkezz be a fiókodba a perplexity.ai weboldalon, és nyisd meg a https://www.perplexity.ai/account/details oldalt, vagy kattints a bal alsó sarokra, majd válaszd a Saját fiók lehetőséget.
  • Görgess az oldal aljára, ahol megtalálod a További információ lehetőséget.
  • Megjelenik egy felugró ablak, amelyben megerősítheted a törlési folyamatot.

A Perplexity-fiók törlésének kérelmezése

Tisztában vagyunk vele, hogy esetleg inkább ránk bíznád a törlést, vagy az adatvédelmi jogaidat gyakorolnád a GDPR szerinti törléshez való joggal és a hasonló szabályozásokkal összhangban.

  • Nyisd meg az Adatvédelmi kérelem űrlapot.
  • Amikor a rendszer kéri, válaszd a „Személyes adataim törlése” lehetőséget.

Hogyan állíthatom le a fiók törlését?

Ha le szeretné állítani a törlési folyamatot, egyszerűen jelentkezzen be újra fiókjába a folyamat elindításától számított 20 napon belül. Így megakadályozhatja fiókja törlését. 30 nap elteltével a fiók törlése visszavonhatatlan.

A Perplexity-adataid törlése

Az összes szál törlése

Ha a fiókod törlése nélkül szeretnéd eltávolítani a fiókodban lévő szálak teljes tartalmát:

  • Látogass el a https://www.perplexity.ai/library oldalra.
  • Kattints a jobb felső sarokban található további lehetőségek ikonra […] (három pont).
  • Válaszd az „Összes szál törlése” lehetőséget. Ez a művelet nem vonható vissza.

Adott szálak törlése

Egyetlen szál vagy egy általad létrehozott bejegyzés eltávolításához:

  • Látogass el a https://www.perplexity.ai/library oldalra.
  • Kattints a törölni kívánt szál melletti további lehetőségek ikonra […] (három pont). Másik megoldásként nyisd meg az adott szálat, kattints a további lehetőségek ikonra, és válaszd a „Törlés” lehetőséget.

Egy adott Tér törlése

Így törölheted a Tereket, az Oldalakat vagy az egyes szálakat:

  • Kattints a törölni kívánt Térre vagy Oldalra.
  • Kattints a cím melletti három pontra (…), és válaszd a Törlés lehetőséget.
  • Felhívjuk a figyelmedet, hogy a tartalom törlése előtt még egyszer megerősítést kérünk tőled. Ez a művelet nem vonható vissza.

Egy adott fájl vagy kép törlése

A fájlokat alapértelmezés szerint 30 napig őrizzük meg. A feltöltések törléséhez töröld a teljes szálat. A fájlok megőrzéséről itt tudhatsz meg többet.

Ha többet szeretnél megtudni arról, hogyan kezeli a Perplexity az adataidat, látogass el a Perplexity Súgóközpontba.