Selvbetjeningsalternativer for data

Du kan sende en forespørsel om personvern direkte til Perplexity på én av disse måtene:

Alternativ 1: Bruk selvbetjening til å eksportere eller slette data (anbefalt)

Du kan selv eksportere eller slette dataene dine fra kontoinnstillingene.

Slik eksporterer du dataene dine:

Slik sletter du kontoen og dataene dine:

Viktig: Si opp eventuelle aktive abonnementer før du sletter kontoen, slik at du ikke blir belastet etter slettingen.

  • Logg på Perplexity-kontoen din.
  • Gå til https://www.perplexity.ai/account/details, eller klikk nede i venstre hjørne og velg Min konto.
  • Rull til bunnen av siden og velg Slett konto / Finn ut mer.
  • Les informasjonen i popup-vinduet og bekreft slettingen.

Alternativ 2: Send inn skjemaet for dataforespørsler

Du kan også sende en personvernforespørsel til teamet vårt via skjemaet for dataforespørsler.

Nedenfor finner du mer detaljert veiledning om hvordan du sletter ulike typer data i kontoen din.

Slik sletter du lokale Comet-data

  • Åpne Comet → Innstillinger → Personvern og sikkerhet → Slett nettlesingsdata.
  • Velg en tidsperiode.
  • Velg datatypene du vil fjerne.
  • Bekreft slettingen.

Denne handlingen fjerner bare lokale data. Den påvirker ikke Perplexity-kontoen din eller synkroniserte innstillinger.

Lurer du på hva som lagres lokalt? Du finner en fullstendig oversikt over lokal datalagring her.

Slette Perplexity-kontoen din fullstendig

VIKTIG: Si opp Perplexity-abonnementet ditt før du sletter kontoen, slik at du unngår å bli belastet etter slettingen.

Du har to måter å slette kontoen din fullstendig på.

Slett Perplexity-kontoen selv

Du kan starte sletting av data direkte fra kontoinnstillingene, uten å måtte kontakte kundestøtte eller sende inn en egen forespørsel.

  • Alle konto- og personopplysninger slettes permanent etter 30 dager. I denne perioden er kontoen deaktivert og planlagt for sletting.
  • Etter 30 dager kan slettingen av kontoen ikke angres.
  • Hvis du logger på igjen med samme e-postadresse etter 30 dager, opprettes en ny, tom konto, og de tidligere dataene dine blir ikke gjenopprettet.
  • Hvis du logger på kontoen din med samme e-postadresse før de 20 dagene har gått, blir forespørselen om å slette kontoen din automatisk avbrutt.

Slik sletter du kontoen:

  • Logg på kontoen via nettstedet perplexity.ai og gå til https://www.perplexity.ai/account/details, eller klikk nede i venstre hjørne og velg Min konto.
  • Rull til bunnen av siden og finn Finn ut mer.
  • Et popup-vindu vises, og der kan du bekrefte slettingen.

Be om sletting av Perplexity-kontoen

Vi forstår at du kanskje foretrekker at vi håndterer slettingen, eller at du utøver personvernrettighetene dine i tråd med retten til sletting etter GDPR og lignende regelverk.

Hvordan kan jeg stoppe slettingen av kontoen?

Hvis du vil stoppe sletteprosessen, er det bare å logge på kontoen din igjen innen 20 dager etter at du startet den. Da blir ikke kontoen din slettet. Etter 30 dager kan ikke kontoslettingen angres.

Slette Perplexity-dataene dine

Slette alle trådene dine

Hvis du vil fjerne alt innhold fra trådene i kontoen din uten å slette kontoen:

  • Gå til https://www.perplexity.ai/library.
  • Klikk på ikonet for flere alternativer […] (tre prikker) øverst til høyre.
  • Velg «Slett alle tråder». Denne handlingen kan ikke angres.

Slette bestemte tråder

Slik fjerner du én enkelt tråd eller et bestemt innlegg du har opprettet:

  • Gå til https://www.perplexity.ai/library.
  • Klikk på ikonet for flere alternativer […] (tre prikker) ved siden av tråden du vil slette. Du kan også åpne den aktuelle tråden, klikke på ikonet for flere alternativer og velge «Slett».

Slette et bestemt Rom

Slik sletter du Rom, Sider eller enkelttråder:

  • Klikk på Rommet eller siden du vil slette.
  • Klikk på de tre prikkene (…) ved siden av tittelen og velg Slett.
  • Merk at vi ber deg bekrefte at du vil slette innholdet. Denne handlingen kan ikke angres.

Slette en bestemt fil eller et bestemt bilde

Filer lagres som standard i 30 dager. Hvis du vil slette opplastinger, må du slette hele tråden. Finn ut mer om oppbevaring av filer her.

Hvis du vil vite mer om hvordan Perplexity håndterer dataene dine, kan du gå til Perplexity-hjelpesenteret.