Opțiuni de autoservire pentru date
Pentru a trimite o solicitare privind confidențialitatea datelor direct către Perplexity, puteți face solicitarea în unul dintre următoarele moduri:
Opțiunea 1: utilizați autoservirea pentru exportul sau ștergerea datelor (recomandată)
Vă puteți exporta sau șterge datele direct din setările contului.
Pentru a vă exporta datele:
- Conectați-vă la contul Perplexity pe site.
- Accesați https://www.perplexity.ai/account/details.
- Faceți clic pe Exportă datele mele.
- Veți primi un e-mail cu un link pentru descărcarea datelor.
Pentru a vă șterge contul și datele:
Important: anulați orice abonament activ înainte de a vă șterge contul, pentru a evita taxarea după ștergere.
- Conectați-vă la contul Perplexity.
- Accesați https://www.perplexity.ai/account/details sau faceți clic în colțul din stânga jos și selectați Contul meu.
- Derulați până în partea de jos a paginii și selectați Șterge contul / Află mai multe.
- Citiți informațiile din fereastra pop-up și confirmați ștergerea.
Opțiunea 2: trimiteți Formularul de solicitare a datelor
De asemenea, puteți trimite o solicitare privind confidențialitatea echipei noastre folosind Formularul de solicitare a datelor.
Mai jos găsiți instrucțiuni suplimentare detaliate despre cum puteți șterge diferitele tipuri de date disponibile în contul dvs.
Cum ștergeți datele locale din Comet
- Deschideți Comet → Setări → Confidențialitate și securitate → Șterge datele de navigare.
- Selectați un interval de timp.
- Selectați tipurile de date pe care doriți să le eliminați.
- Confirmați ștergerea.
Această acțiune șterge doar datele locale. Nu vă afectează contul Perplexity sau setările sincronizate.
Vă întrebați ce date se stochează local? Găsiți o prezentare completă a stocării locale a datelor aici.
Ștergerea completă a contului Perplexity
IMPORTANT: anulați abonamentul Perplexity înainte de a vă șterge contul, pentru a evita taxarea după ștergere.
Aveți două modalități de a vă șterge complet contul.
Ștergeți contul Perplexity prin autoservire
Puteți iniția ștergerea datelor direct din setările contului, fără a fi nevoie să contactați echipa de asistență sau să trimiteți o solicitare separată.
- Toate datele contului și datele personale vor fi șterse definitiv după 30 de zile. În această perioadă, contul rămâne dezactivat și programat pentru ștergere.
- După 30 de zile, ștergerea contului este ireversibilă.
- Dacă vă conectați din nou cu aceeași adresă de e-mail după 30 de zile, se va crea un cont nou, gol, iar datele anterioare nu vor fi restaurate.
- Dacă vă conectați la cont folosind aceeași adresă de e-mail înainte de expirarea celor 20 de zile, solicitarea de ștergere a contului va fi anulată automat.
Pașii pentru ștergerea contului:
- Conectați-vă la cont pe site-ul perplexity.ai și accesați https://www.perplexity.ai/account/details sau faceți clic în colțul din stânga jos, apoi selectați Contul meu.
- Derulați până în partea de jos a paginii pentru a găsi Află mai multe.
- Va apărea o fereastră pop-up în care veți putea confirma procesul de ștergere.
Solicitați ștergerea contului Perplexity
Înțelegem că este posibil să preferați ca noi să ne ocupăm de ștergere sau că vă exercitați drepturile privind confidențialitatea datelor, în conformitate cu dreptul la ștergere prevăzut de GDPR și cu reglementări similare.
- Accesați formularul Solicitare privind confidențialitatea datelor.
- Selectați „Șterge datele mele personale” când vi se solicită.
Cum pot opri ștergerea contului?
Dacă doriți să opriți procesul de ștergere, este suficient să vă conectați din nou la cont în termen de 20 de zile de la inițierea acestuia. Astfel, contul nu va mai fi șters. După 30 de zile, ștergerea contului este ireversibilă.
Ștergerea datelor Perplexity
Ștergerea tuturor firelor
Dacă doriți să eliminați tot conținutul din firele din contul dvs. fără a vă șterge contul:
- Accesați https://www.perplexity.ai/library.
- Faceți clic pe pictograma Mai multe opțiuni […] (trei puncte) din dreapta sus.
- Selectați „Șterge toate firele”. Această acțiune nu poate fi anulată.
Ștergerea anumitor fire
Pentru a elimina un singur fir sau o anumită postare creată de dvs.:
- Accesați https://www.perplexity.ai/library.
- Faceți clic pe pictograma Mai multe opțiuni […] (trei puncte) de lângă firul pe care doriți să-l ștergeți. Alternativ, deschideți firul respectiv, faceți clic pe pictograma Mai multe opțiuni și selectați „Șterge”.
Ștergerea unui anumit Spațiu
Iată cum puteți șterge Spații, Pagini sau fire individuale:
- Faceți clic pe Spațiul sau pe pagina pe care doriți să o ștergeți.
- Faceți clic pe cele trei puncte (…) de lângă titlu și selectați Șterge.
- Rețineți că vă vom cere să confirmați că doriți să ștergeți conținutul. Această acțiune nu poate fi anulată.
Ștergerea unui anumit fișier sau a unei anumite imagini
Fișierele sunt păstrate implicit timp de 30 de zile. Pentru a șterge fișierele încărcate, ștergeți întregul fir. Aflați mai multe despre păstrarea fișierelor aici.
Pentru mai multe informații despre modul în care Perplexity gestionează datele dvs., accesați Centrul de ajutor Perplexity.