Опције за самостално управљање подацима

Да бисте захтјев у вези са приватношћу података поднијели директно компанији Perplexity, то можете учинити на један од сљедећих начина:

Опција 1: Самостално извезите или обришите податке (препоручено)

Своје податке можете сами извести или обрисати у подешавањима налога.

Да бисте извезли своје податке:

  • Пријавите се на свој Perplexity налог на веб-сајту.
  • Идите на https://www.perplexity.ai/account/details.
  • Кликните на Извези моје податке.
  • Добићете имејл са линком за преузимање својих података.

Да бисте обрисали свој налог и податке:

Важно: Откажите све активне претплате прије брисања налога како вам се ништа не би наплатило након брисања.

  • Пријавите се на свој Perplexity налог.
  • Идите на https://www.perplexity.ai/account/details или кликните на доњи лијеви угао и изаберите Мој налог.
  • Помјерите се до дна странице и изаберите Обриши налог / Сазнајте више.
  • Прочитајте информације у искачућем прозору и потврдите брисање.

Опција 2: Пошаљите образац за захтјев у вези са подацима

Захтјев у вези са приватношћу можете послати нашем тиму и путем обрасца за захтјев у вези са подацима.

У наставку су додатна детаљна упутства о томе како можете обрисати различите врсте података доступних на вашем налогу.

Како обрисати локалне податке из прегледача Comet

  • Отворите Comet → Подешавања → Приватност и безбједност → Обриши податке прегледања.
  • Изаберите временски опсег.
  • Изаберите врсте података које желите да уклоните.
  • Потврдите брисање.

Ова радња брише само локалне податке. Не утиче на ваш Perplexity налог нити на синхронизована подешавања.

Занима вас шта се чува локално? Потпун преглед локалног складиштења података пронађите овдје.

Потпуно брисање Perplexity налога

ВАЖНО: Откажите Perplexity претплату прије брисања налога да бисте избјегли наплату након брисања.

Налог можете потпуно обрисати на два начина.

Сами обришите Perplexity налог

Брисање података можете покренути директно из подешавања налога, без потребе да контактирате подршку или подносите посебан захтјев.

  • Сви подаци о налогу и лични подаци биће трајно обрисани након 30 дана. Током тог периода налог остаје онемогућен и заказан за брисање.
  • Након 30 дана брисање налога је неповратно.
  • Ако се након 30 дана поново пријавите истом имејл адресом, биће креиран нови, празан налог, а ваши претходни подаци неће бити враћени.
  • Ако се пријавите на свој налог помоћу исте имејл адресе прије истека рока од 20 дана, ваш захтјев за брисање налога биће аутоматски отказан.

Кораци за брисање налога:

  • Пријавите се на налог преко веб-сајта perplexity.ai и посјетите https://www.perplexity.ai/account/details или кликните на доњи лијеви угао, а затим изаберите Мој налог.
  • Помјерите се до дна странице да бисте пронашли опцију Сазнајте више.
  • Појавиће се искачући прозор у којем ћете моћи да потврдите брисање.

Затражите брисање Perplexity налога

Разумијемо да можда више волите да брисање препустите нама или да остварујете своја права на приватност података, у складу са правом на брисање из GDPR-а и сличним прописима.

Како да зауставим брисање налога?

Ако желите да зауставите процес брисања, једноставно се поново пријавите на свој налог у року од 20 дана од његовог покретања. Тиме ћете спријечити брисање налога. Након 30 дана брисање налога је неповратно.

Брисање Perplexity података

Брисање свих тредова

Ако желите да уклоните сав садржај из тредова на свом налогу без брисања налога:

  • Посјетите https://www.perplexity.ai/library.
  • Кликните на икону за више опција […] (три тачке) у горњем десном углу.
  • Изаберите „Обриши све тредове“. Ова радња се не може поништити.

Брисање одређених тредова

Да бисте уклонили један тред или одређену објаву коју сте креирали:

  • Посјетите https://www.perplexity.ai/library.
  • Кликните на икону за више опција […] (три тачке) поред треда који желите да обришете. Друга могућност је да отворите тај тред, кликнете на икону за више опција и изаберете „Обриши“.

Брисање одређеног Простора

Ево како да обришете Просторе или Странице, односно појединачне тредове:

  • Кликните на Простор или страницу коју желите да обришете.
  • Кликните на три тачке (…) поред наслова и изаберите Обриши.
  • Имајте на уму да ћемо од вас тражити да потврдите да желите да обришете садржај. Ова радња се не може поништити.

Брисање одређене датотеке или слике

Датотеке се подразумијевано чувају 30 дана. Да бисте обрисали отпремљене датотеке, обришите цијели тред. Овдје сазнајте више о чувању датотека.

За више информација о томе како Perplexity поступа са вашим подацима, посјетите Perplexity центар за помоћ.