Opcije za samostalno upravljanje podacima

Da biste zahtev u vezi sa privatnošću podataka podneli direktno kompaniji Perplexity, možete to učiniti na jedan od sledećih načina:

Opcija 1: Samostalno izvezite ili izbrišite podatke (preporučeno)

Svoje podatke možete sami izvesti ili izbrisati u podešavanjima naloga.

Da biste izvezli svoje podatke:

Da biste izbrisali nalog i podatke:

Važno: Otkažite sve aktivne pretplate pre brisanja naloga kako vam ništa ne bi bilo naplaćeno nakon brisanja.

  • Prijavite se na svoj Perplexity nalog.
  • Idite na https://www.perplexity.ai/account/details ili kliknite u donjem levom uglu i izaberite Moj nalog.
  • Skrolujte do dna stranice i izaberite Izbriši nalog / Saznajte više.
  • Pročitajte informacije u iskačućem prozoru i potvrdite brisanje.

Opcija 2: Pošaljite obrazac za zahtev u vezi sa podacima

Zahtev u vezi sa privatnošću možete poslati našem timu i putem obrasca za zahtev u vezi sa podacima.

U nastavku su dodatna detaljna uputstva o tome kako možete izbrisati različite vrste podataka dostupnih na vašem nalogu.

Kako izbrisati lokalne podatke pregledača Comet

  • Otvorite Comet → Podešavanja → Privatnost i bezbednost → Obriši podatke pregledanja.
  • Izaberite vremenski opseg.
  • Izaberite vrste podataka koje želite da uklonite.
  • Potvrdite brisanje.

Ova radnja briše samo lokalne podatke. Ne utiče na vaš Perplexity nalog niti na sinhronizovana podešavanja.

Zanima vas šta se čuva lokalno? Kompletan pregled lokalnog skladištenja podataka pronađite ovde.

Potpuno brisanje Perplexity naloga

VAŽNO: Otkažite Perplexity pretplatu pre brisanja naloga kako biste izbegli naplatu nakon brisanja.

Nalog možete u potpunosti izbrisati na dva načina.

Samostalno brisanje Perplexity naloga

Brisanje podataka možete pokrenuti direktno iz podešavanja naloga, bez potrebe da kontaktirate podršku ili podnosite poseban zahtev.

  • Svi podaci o nalogu i lični podaci biće trajno izbrisani nakon 30 dana. Tokom tog perioda nalog ostaje onemogućen i zakazan za brisanje.
  • Nakon 30 dana brisanje naloga je nepovratno.
  • Ako se nakon 30 dana ponovo prijavite istom imejl adresom, biće kreiran novi, prazan nalog, a vaši prethodni podaci neće biti vraćeni.
  • Ako se prijavite na svoj nalog sa istom imejl adresom pre isteka 20 dana, vaš zahtev za brisanje naloga biće automatski otkazan.

Koraci za brisanje naloga:

  • Prijavite se na nalog preko veb-sajta perplexity.ai i posetite https://www.perplexity.ai/account/details ili kliknite u donjem levom uglu, a zatim izaberite Moj nalog.
  • Skrolujte do dna stranice da biste pronašli opciju Saznajte više.
  • Pojaviće se iskačući prozor u kojem ćete moći da potvrdite proces brisanja.

Zahtev za brisanje Perplexity naloga

Razumemo da možda više volite da brisanje prepustite nama ili da želite da ostvarite svoja prava na privatnost podataka, u skladu sa pravom na brisanje prema GDPR-u i sličnim propisima.

Kako mogu da zaustavim brisanje naloga?

Ako želite da zaustavite proces brisanja, jednostavno se ponovo prijavite na svoj nalog u roku od 20 dana od njegovog pokretanja. Time ćete sprečiti brisanje naloga. Nakon 30 dana, brisanje naloga je nepovratno.

Brisanje Perplexity podataka

Brisanje svih niti

Ako želite da uklonite sav sadržaj iz niti na svom nalogu bez brisanja naloga:

  • Posetite https://www.perplexity.ai/library.
  • Kliknite na ikonu za više opcija […] (tri tačke) u gornjem desnom uglu.
  • Izaberite „Izbriši sve niti“. Ova radnja se ne može opozvati.

Brisanje određenih niti

Da biste uklonili jednu nit ili određenu objavu koju ste kreirali:

  • Posetite https://www.perplexity.ai/library.
  • Kliknite na ikonu za više opcija […] (tri tačke) pored niti koju želite da izbrišete. Možete i da otvorite željenu nit, kliknete na ikonu za više opcija i izaberete „Izbriši“.

Brisanje određenog Prostora

Evo kako da izbrišete Prostore, Stranice ili pojedinačne niti:

  • Kliknite na Prostor ili stranicu koju želite da izbrišete.
  • Kliknite na tri tačke (…) pored naslova i izaberite Izbriši.
  • Imajte na umu da ćemo od vas zatražiti da potvrdite da li želite da izbrišete sadržaj. Ova radnja se ne može opozvati.

Brisanje određene datoteke ili slike

Datoteke se podrazumevano čuvaju 30 dana. Da biste izbrisali otpremljene datoteke, izbrišite celu nit. Saznajte više o čuvanju datoteka ovde.

Više informacija o tome kako Perplexity postupa s vašim podacima potražite u Perplexity centru za pomoć.