Self Servis Veri Seçenekleri
Perplexity'ye doğrudan bir veri gizliliği talebi göndermek için talebinizi aşağıdaki yollardan biriyle iletebilirsiniz:
Seçenek 1: Verilerinizi dışa aktarmak veya silmek için self servis seçeneğini kullanın (önerilen)
Verilerinizi hesap ayarlarınızdan kendiniz dışa aktarabilir veya silebilirsiniz.
Verilerinizi dışa aktarmak için:
- Web sitesinde Perplexity hesabınızda oturum açın.
- https://www.perplexity.ai/account/details adresine gidin.
- Verilerimi dışa aktar seçeneğine tıklayın.
- Verilerinizi indirebileceğiniz bir bağlantı içeren bir e-posta alacaksınız.
Hesabınızı ve verilerinizi silmek için:
Önemli: Silme işleminden sonra ücretlendirilmemek için lütfen hesabınızı silmeden önce etkin aboneliklerinizi iptal edin.
- Perplexity hesabınızda oturum açın.
- https://www.perplexity.ai/account/details adresine gidin veya sol alt köşeye tıklayıp Hesabım seçeneğini belirleyin.
- Sayfanın en altına kaydırın ve Hesabı sil / Daha fazla bilgi seçeneğini belirleyin.
- Açılır penceredeki bilgileri okuyun ve silme işlemini onaylayın.
Seçenek 2: Veri Talep Formunu gönderin
Ayrıca Veri Talep Formumuzu kullanarak ekibimize bir gizlilik talebi de gönderebilirsiniz.
Hesabınızda bulunan çeşitli veri türlerini nasıl silebileceğinize ilişkin daha ayrıntılı talimatları aşağıda bulabilirsiniz.
Yerel Comet verileri nasıl silinir
- Comet → Ayarlar → Gizlilik ve güvenlik → Tarama verilerini sil bölümünü açın.
- Bir zaman aralığı seçin.
- Kaldırmak istediğiniz veri türlerini seçin.
- Silme işlemini onaylayın.
Bu işlem yalnızca yerel verileri temizler. Perplexity hesabınızı veya senkronize edilen ayarlarınızı etkilemez.
Yerel olarak nelerin depolandığını merak mı ediyorsunuz? Yerel veri depolamayla ilgili kapsamlı genel bakışı burada bulabilirsiniz.
Perplexity hesabınızı tamamen silme
ÖNEMLİ: Silme işleminden sonra ücretlendirilmemek için lütfen hesabınızı silmeden önce Perplexity aboneliğinizi iptal edin.
Hesabınızı tamamen silmenin iki yolu vardır.
Perplexity hesabınızı kendiniz silin
Destek ekibiyle iletişime geçmenize veya ayrı bir talep göndermenize gerek kalmadan veri silme işlemini doğrudan hesap ayarlarınızdan başlatabilirsiniz.
- Tüm hesap ve kişisel veriler 30 gün sonra kalıcı olarak silinir. Bu süre boyunca hesap devre dışı kalır ve silinmek üzere sıraya alınmış olur.
- 30 günün ardından hesap silme işlemi geri alınamaz hale gelir.
- 30 gün geçtikten sonra aynı e-posta adresiyle yeniden oturum açarsanız yeni ve boş bir hesap oluşturulur; önceki verileriniz geri yüklenmez.
- 20 gün dolmadan aynı e-posta adresiyle hesabınıza giriş yaparsanız hesap silme talebiniz otomatik olarak iptal edilir.
Hesabı silme adımları:
- perplexity.ai web sitesinden hesabınızda oturum açın ve https://www.perplexity.ai/account/details adresini ziyaret edin ya da sol alt köşeye tıklayıp Hesabım seçeneğini belirleyin.
- Daha fazla bilgi seçeneğini bulmak için sayfanın en altına kaydırın.
- Bir açılır pencere görüntülenir ve buradan silme işlemini onaylayabilirsiniz.
Perplexity hesabınızın silinmesini talep edin
Silme işlemini bizim gerçekleştirmemizi tercih edebileceğinizin veya GDPR kapsamındaki silme hakkı ve benzeri düzenlemeler doğrultusunda veri gizliliği haklarınızı kullanıyor olabileceğinizin farkındayız.
- Veri Gizliliği Talebi formuna gidin.
- İstendiğinde “Kişisel verilerimi sil” seçeneğini belirleyin.
Hesap silme işlemini nasıl durdurabilirim?
Silme işlemini durdurmak istiyorsanız işlemi başlattıktan sonraki 20 gün içinde hesabınıza yeniden giriş yapmanız yeterlidir. Böylece hesabınızın silinmesi engellenir. 30 gün geçtikten sonra hesap silme işlemi geri alınamaz.
Perplexity verilerinizi silme
Tüm konularınızı silme
Hesabınızı silmeden hesabınızdaki konuların tüm içeriğini kaldırmak istiyorsanız:
- https://www.perplexity.ai/library adresini ziyaret edin.
- Sağ üstteki diğer seçenekler simgesine ([…], üç nokta) tıklayın.
- “Tüm konuları sil” seçeneğini belirleyin. Bu işlem geri alınamaz.
Belirli konuları silme
Oluşturduğunuz tek bir konuyu veya belirli bir gönderiyi kaldırmak için:
- https://www.perplexity.ai/library adresini ziyaret edin.
- Silmek istediğiniz konunun yanındaki diğer seçenekler simgesine […] (üç nokta) tıklayın. Alternatif olarak ilgili konuyu açın, diğer seçenekler simgesine tıklayın ve “Sil” seçeneğini belirleyin.
Belirli bir Alanı silme
Alanları, Sayfaları veya tek tek konuları şu şekilde silebilirsiniz:
- Silmek istediğiniz Alana veya Sayfaya tıklayın.
- Başlığın yanındaki üç noktaya (…) tıklayın ve Sil seçeneğini belirleyin.
- İçeriği silmek isteyip istemediğinizi tekrar onaylamanızı isteyeceğimizi lütfen unutmayın. Bu işlem geri alınamaz.
Belirli bir dosyayı veya görseli silme
Dosyalar varsayılan olarak 30 gün boyunca saklanır. Yüklemeleri silmek için konunun tamamını silin. Dosya saklama hakkında daha fazla bilgiyi burada bulabilirsiniz.
Perplexity'nin verilerinizi nasıl işlediği hakkında daha fazla bilgi için Perplexity Yardım Merkezi'ni ziyaret edin.